Окръжна прокуратура-Пловдив днес внесе обвинителен акт в съда срещу  66

...
Окръжна прокуратура-Пловдив днес внесе обвинителен акт в съда срещу  66
Коментари Харесай

Съдят мъжа, наръгал няколко пъти брат си в Столипиново, защото отказал да му даде пари за хероин

Окръжна прокуратура-Пловдив през днешния ден внесе обвинителен акт в съда срещу  66 годишен мъж, който на 26 ноември 2023 година в пловдивския квартал Столипиново  направи опит съзнателно да умъртви другиго своя по-голям брат, който е на 74 години.
Прочетете още
 Както TrafficNews заяви в деня на свадата обвиненият и потърпевшият били братя и живеели на разнообразни места в Пловдив. Извършителят на закононарушението не работел и постоянно желал пари от брат си, част от които употребявал за хазарт и за закупуване на хероин.

Поради тази причина, два месеца преди случая, потърпевшият отказал да обезпечава пари на брат си за опиати. За известно време двамата не се срещали. На 26 октомври 2023 година по-малкият отишъл в дома на брат си, като му изискал пари. Той отказал да му даде, тъй като не бил взел пенсията си. Това изнервило роднината му, който почнал да го ударя с юмруци и ритници по тялото, след което извадил нож от облеклата си и му нанесъл голям брой прободно-порезни рани.

Роднини на потърпевшия чули, че викал за помощ, намесили се, при което обвиненият избягал. Пострадалият бил откаран в болница, където му били направени съответните операции и бил оставен за лекуване. След това виновникът бил арестуван покрай дома на потърпевшия.

Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.  Предвиденото от закона наказване за действието, в което е упрекнат мъжът, е от 10 до 20 години отнемане от независимост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР